Events
 • No Events
March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Bulletin board

Erasmus+

И З В Е Ш Т А Ј

 

За учество во EMIS проектот „Equality, Mixity, Integration through Sport“, кофинансиран од Erasmus+ програмата на Европската Унија на

Педагошкиот факултет „Св.Климент Охродски“ – Скопје во состав на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.

Почеток на проектот: 1.11.2015 год.

Крај на проектот: 31.10.2016 год.

Носител на проектот: University of Franche-Comte, France

Универзитети партиципиенти:

 1. Универзитет Лиеж, Белгија
 2. Национална спортна академија,Софија,Бугарија
 3. Универзитет Виго, Шпанија

4.Универзитет Атина, Грција

 1. Лимерик институт за технологија, Ирска
 2. Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Македонија
 3. Универзитет Чарли – Прага, Чешка
 4. Универзитет Питести, Романија
 5. Универзитет Матеј Беј –Банска Бистрица, Словачка

10.Универзитет Манчестер Метрополитен, Велика Британија

 1. Универзитет Љубљана, Словенија

Основна цел на проектот е социјална инклузија, еднаквост, интеграција и борба против нееднаквоста преку спортот.

Реализација:

–  прв дел: февруари 2016 год. 2-ца наставници од П.Ф. учествуваа на подготвителен состанок во Безансон, Франција.

– втор дел: од 24-30.4.2016 год. во Безансон, Франција, студентите, професорите и истражувачите од 12-те земји учеснички земаа учество во неколку активности, како што се:

 • Спортски активности базирани на социјална инклузија и еднакви можностти,
 • Конференции и научни семинари за социјална инклузија низ спортот.

Во оваа фаза учествуваа 16 студенти и 4 професори од универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

-трет дел: завршен исвештај, крај на октомври 2016 год.

Трошоци: сите трошоци се на товар на организаторот.

 

 

Скопје, мај 2016 год.

                                                     Координатор за Р.Македонија
Проф. д-р Марјан Малцев

Quick links

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________