Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Огласна табла

Проф. д-р Душка Матевска

Проф. д-р Душка Матевска е родена 1966 г. во Штип. Дипломирала и магистрирала на Институтот за историја на уметноста со археологија при Филозофскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Со научниот степен доктор по социолошки науки се стекнува во 2005 г. на Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања при УКИМ. Од 2004-2006 г. работи како предавач на Факултетот за јавна администрација и политички науки и на Факултетот за обука на наставници при Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Во 2006 г. е избрана за доцент на Факултетот за јавна администрација и полички науки. Од 2014-2016 г. работи како академски советник за проекти на Институтот Макс ван дер Штул при Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Во 2016 г. е избрана за вонреден професор на Универзитетот „Евро-Балкан“ во Скопје, а истата година е избрана и за декан на Факултетот за студии на Југоисточна Европа при истиот универзитет. Од 2017 г. е вработена на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје за предмети од областа на социологијата. Учествувала на голем број меѓународни конференции и светски конгреси на социолошките асоцијации (ISA, ESA, IIS, ISSR). Има објавено две монографии и голем број научни трудови во релевантни научни списанија и зборници.Top of Form

УПИСИ 2020/2021
Септември Сесија20
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________