Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

Информации

септември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Огласна табла

Проф. д-р Арјан Скука

Проф. д-р Арјан Скука е роден 1971 г. во Скопје. Во 1995 г. дипломира, а во 2004 г. магистрира на насоката Компјутерска техника и информатика на Електротехничкиот факултет при УКИМ во Скопје. Докторира во 2007 г. во областа информатика на Природно-математичкиот факултет при Универзитетот во Тирана. Професионалната кариера ја започнува во 1995 г. во компјутерскиот центар на телевизија А1. Од 1997 г. работи на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје. Во периодот 2007 – 2012 г. е раководител на Катедрата за магистерски студии по информатика на Државниот универзитет во Тетово. Од 2012-2016 г. предава на Катедрата за софтверско инженерство при Универзитетот во Измир, Турција. Автор е на повеќе научни трудови објавени во национални и меѓународни списанија и зборници. Има објавено два универзитетски учебника и две збирки на задачи од областа на програмирањето. Учествувал на повеќе научни конференции и собири во Македонија и во странство (Истанбул, Измир, Копенхаген, Малме, Загреб, Тирана, Белград, Софија и др.). Бил вклучен во повеќе национални и меѓународни проекти (Темпус, Еразмус КА2 и др.). Бил член на Националната комисија за стручен испит за наставниците по информатика. Има организирано меѓународни олимпијади по информатика во Измир и во Истанбул на кои учествувале репрезентациите на Македонија, Турција, Азербејџан, Туркменистан и др.

УПИСИ 2022/2023
Септември Сесија23
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________