Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Огласна табла

М-р Анита Штерјоска-Митреска

М-р Анита Штерјоска-Митреска е родена 1974 г. во Скопје. Асистент е на група предмети од областа на Методиката на наставата по мајчин јазик (Методика на наставата по Почетно читање и пишување; Методика на наставата по Македонски јазик 1 и 2; Работилница по слободни активности по Македонски јазик); како и на предметите: Медиумска култура; Мултикултурно образование и Педагошка практика. Магистрирала на Институтот за педагогија при Филозофскиот факултет во Скопје (2011), а во моментов е пред одбрана на докторската теза со наслов: Функционалната писменост како концепција и стратегија на основното образование во РМ на Институтот за педагогија на Филозофскиот факултет во Скопје. Се јавува како автор и коавтор на три книги и на повеќе научноистражувачки трудови од  дидактичко-методското подрачје, меѓу кои се истакнуваат: Информациско-комуникациската технологија во првите два циклуса на основното образование во Република Македонија; Webquest – A tool for Acquiring Functional Language Literacy in Elementary Education in Republic of Macedonia; Говориме и пишуваме – прирачник по јазична писменост од I до V одделение за студенти, наставници и обучувачи и др. Освен редовното учество на меѓународни научни собири, била ангажирана и на неколку меѓународни научноистражувачки проекти.

УПИСИ 2020/2021
Септември Сесија20
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________