Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Огласна табла

Проф. д-р Јета Старова Мехмети

Проф. д-р Јета Старова Мехмети е родена 1983 г. во Скопје. Основно музичко образование завршува на Парискиот конзерваториум „Франсис Пуланк“. Средно музичко образование завршува во ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ во Скопје. Потоа продолжува во Париз каде што студира и дипломира на Националниот музички конзерваторуим „Алфред Корто“, во класата на светски познатиот флејтист и педагог Пјер-Ив Арто. Во текот на студиите во Париз членува во Парискиот оркестар на флејти. Магистрира на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Докторира на Универзитетот „Евробалкан“ во Скопје. Учествува на многу мастер класи и семинари раководени од светски солисти и професори. Добитник е на бројни награди на државни и меѓународни натпревари. Има издадено два компакт-диска. Настапува со рецитали во Македонија, Европа и САД и како солист со Македонската филхармонија, Оркестарот на МОБ и Мандолинскиот оркестар при МКЦ. Од 2010 г. работи на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје и го предава предметот Основи на музичкото образование со музички инструмент. Претходно работела и како хонорарен професор по флејта при ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ и на Факултетот за уметности при Државниот универзитет во Тетово. Учествувала на неколку конференции во државата и пошироко и има објавено повеќе стручно-научни трудови од областа.

УПИСИ 2020/2021
Септември Сесија20
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________