Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

март 2023
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Огласна табла

Проф. д-р Сузана Котовчевска

Проф. д-р Сузана Котовчевска е родена 1961 г. во Прилеп. Дипломира на Филозофскиот факултет во Скопје каде што ги завршила и магистерските студии. Со научниот степен доктор по историски науки се стекнува во 2006 г., исто така,  на Филозофскиот факултет во Скопје. До 2010 г. работи како раководител во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје. Од 2011 г. е доцент на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје, а во 2016 г. е избрана за вонреден професор. Предава предмети од областа на библиотекарството и на културната историја. Била раководителка на Институтот за библиотекарство во периодот 2012-2016 г. Покрај педагошката, се занимава и со научноистражувачка дејност. Зема учество на голем број меѓународни конференции во Македонија и во странство (Загреб, Агиа Триада, Банско, Едирне, Стара Загора итн.) Во текот на својот професионален развој има објавено седум книги од областа на библиотекарството и на културната историја на Македонија, како и голем број научни трудови во релевантни меѓународни и домашни списанија од соодветната област. Била учесник и раководител на неколку научни проекти.

УПИСИ 2022/2023
Септември Сесија23
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________