Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Огласна табла

Проф. д-р Зоран Михајловски

Проф. д-р Зоран Михајловски (роден 1963 г. во Куманово) е психолог чиишто потесни стручни интересирања се движат во подрачјата на психологијата на уметноста и уметниците (особено од областа на музичката уметност) и психологијата на интелигенцијата и когнитивните способности, а се профилира и во подрачјето на софтверската статистичка обработка на податоци. Дипломирал психологија на Филозофскиот факултет во Скопје (1989), каде што и магистрирал (2003) и докторирал (2010), на тематика од областа на психологијата на личноста на музичките уметници. На Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје е од 1998 година, со повеќегодишно претходно искуство на психолог од военото воздухопловство и армиската аналитика. На Факултетот ги предава предметите од психолошката група (Психологија на личноста, Развојна психологија, Педагошка психологија, Психологија на интелигенцијата и умствените способности), а држи настава по психологија и на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Пишува и објавува трудови од областа на психологијата во реномирани стручни списанија, редовно учествува на меѓународни стручни собири, конгреси и семинари, менторира дипломски и магистерски трудови (акредитиран е и за ментор на докторски дисертации), учествува во повеќе научноистражувачки и проекти од апликативна природа. Член е или претседател на различни административни тела и комисии при Факултетот

УПИСИ 2020/2021
Септември Сесија20
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________