Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Огласна табла

Проф. д-р Марјан Малцев

Проф. д-р Марјан Малцев е роден 1959 г. во Скопје. Дипломирал на Факултетот за физичка култура во Скопје, магистрирал во 1993 г. на Универзитетот во Нови Сад, Р Србија, а докторирал во 2001 г. на Факултетот за физичка култура во Скопје. Од 1984-1993 г. работи во Државното училиште за  физичка култура „Методи Митевски – Брицо“, од 1993-2004 г. на Факултетот за физичка култура во Скопје – ЦФО. Од 2004 г. е вработен на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје. Бил тренер на неколку ракометни екипи во Република Македонија. Досега има објавено повеќе од 100 научни и стручни трудови во домашни и странски списанија. Бил раководител на два домашни научноистражувачки проекти и учесник во повеќе други проекти. Во рамките на ЕRASMUS+ програмата бил раководител на одделот за Македонија на проектот EMIS-ERASMUS кој се реализира во соработка со 12 eвропски универзитети – носител, Универзитетот Безансон во Франција (2016). Во рамките на ЕRASMUS+ PЕTE-проектот, по нивна покана, бил предавач на Uludag University, Turkey (2016). Тој е национален делегат на Р Македонија во FIEP и член на FIEP (Europe Special Committe for Interinstitutional Cooperation and Partnership). Има објавено 8 практикуми, 3 учебници и една книга.

УПИСИ 2020/2021
Септември Сесија20
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________