Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

март 2023
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Огласна табла

Проф. д-р Мариета Петрова

Проф. д-р Мариета Петрова е родена 1968 г. во Скопје. Дипломира и магистрира на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на Институтот за педагогија. Во 2009 г. докторира на Универзитетот „Đemal Bjediћ“ во Мостар. Во 2014 г. се стекнува со звањето вонреден професор. Во периодот 2012-2014 г. е секретар на вториот циклус универзитетски студии, а во периодот 2014-2016 г. е раководител на групата Одделенска настава на истиот циклус студии. Учествувала во европскиот проект „Training for Teaching in Multicultural Institution (TEMPUS-PHARE проект реализиран од четири земји од Европската Унија: Холандија, Шведска, Данска, Обединетото Кралство од кој произлегува нејзиниот престој во MALMÖ HÖGSKOLA; MALMÖ SHOOL OF EDUCATION SWEEDEN во 2000 г. Дел е од проектот на УКИМ и ПФСКО за основање на градинката „Бисери“ која работи според методот Agazzi и во која реализира повеќе проекти. Учествува во програмата за стручно усовршување „Интеркултурално воспитание“ во 2012 г., во соработка со Универзитетот во Падова, Учителскиот факултет во Загреб, Универзитетскиот институт „Софија“ во Фиренца, Меѓународното училиште на педагошки науки (СИСФ) во Венеција, Институтот „Агаци“ од Бреша, Независниот универзитет од Барселона и Детската  градинка „Зрака сунца“ од Крижевци. Учествувала на повеќе меѓународни конгреси. Објавила повеќе оригинални научноистражувачки трудови. Автор и коавтор е на неколку книги.

УПИСИ 2022/2023
Септември Сесија23
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________