Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

Информации

септември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Огласна табла

Проф. д-р Весна Макашевска

Проф. д-р Весна Макашевска е родена 1970 година во Скопје. Во 1993 г. дипломира на Филозофскиот факултет, на Институтот за педагогија. Магистрира во 2002 г., а во 2007 г. го стекнува научниот степен доктор по педагошки науки. Своето работно искуство го започнала како одделенски наставник во ОУ „Кузман Јосифовски – Питу“, а во 1998 г. започнала да работи на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје како помлад асистент во областа методика на математичкото образование. Во 2007 г. е избрана за доцент, во 2012 г. за вонреден професор, а во 2016 г. е избрана во звањето редовен професор. Продекан за настава е во периодот 2016-2020 г. Автор е на повеќе научноистражувачки трудови објавени во домашни и меѓународни научни списанија и зборници. Трудовите се од областа на почетното математичко образование и се однесуваат на методичките коцепти во наставата по математика, различните стратегии на учење и поучување и сл. Учествувала на повеќе научни собири и конференции од меѓународен карактер во Македонија и во странство. Има објавено повеќе стручни трудови, учебници и учебни помагала по математика за основното образование и прирачници за деца од предучилишна возраст. Има учествувано во разни проекти од меѓународен карактер во организација на УСАИД, ТЕМПУС и др., како и во повеќе научноистражувачки проекти на Факултетот.

УПИСИ 2022/2023
Септември Сесија23
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________