Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Огласна табла

Проф. д-р Светлана Камџијаш

Проф. д-р Светлана Камџијаш е родена 1964 г. во Скопје. Во 1981 г. завршува интензивен курс по англиски јазик на East Sussex School of English во Брајтон, Англија, и ја објавува првата збирка на српскохрватски јазик „Кораци у лету“ во Никшиќ. Во 1982-1983 г. завршува интензивен курс по италијански јазик на Universita` per stranieri во Перуџа, Италија. Дипломира на УКИМ, на Катедрата за Општа и компаративна книжевност во Скопје. Во 1990 Работи како новинар во културната рубрика на „Нова Македонија“. Во 1989 г. била на студиско-специјалистички престој на Универзитетот La Sapienza во Рим, под менторство на проф. Мароти. Од 1992-2007 г. работи како професор по македонски јазик во ДСУПУ „Лазар Личеноски“ во Скопје. Магистрирала и докторирала на Филозофскиот факултет во Скопје. Од 2005 г. е професор на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје, а од 2014 г. предава и на Факултетот за ликовни уметности. Објавила четири книги од областа на философијата, од кои едната е објавена и во Софија; коавтор е на учебник за средно образование. Автор е на повеќе научноистражувачки студии објавени во меѓународни списанија, како и на две поетски збирки.

УПИСИ 2020/2021
Септември Сесија20
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________