Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

Информации

септември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Огласна табла

Проф. д-р Емиљ Сулејмани

Проф. д-р Емиљ Сулејмани е роден 1969 г. во Куманово. Дипломира на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје. Магистрира во 2004 г., а со научниот степен доктор по социолошки науки се стекнува во 2006 г. на Институтот за социолошко и политичко-правни истражувања во Скопје. Во периодот 1994-1996 г. работи во Министерството за информации, а од 1996-1998 г. во Министерството за култура. Од 1998 г. работи на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје. Во 2015 г. е избран за редовен професор по предмети од областа на социологијата. Од 2008-2012 г. е раководител на Институтот за предучилишно воспитание, од 2012-2016 г. е продекан за настава, а од 2016 г. е избран за декан на Факултетот. Покрај педагошката, се занимава и со научноистражувачка дејност. Има учествувано на голем број меѓународни конференции во Македонија и во странство (Загреб, Пореч, Истанбул, Едрене, Стара Загора, Тирана, Елбасан, Приштина, Белград, Несебар итн.). Во текот на долгогодишната дејност од областа на социологијата има објавено голем број научни трудови во релевантни меѓународни и домашни списанија. Бил учесник и раководител на неколку меѓународни и домашни научноистражувачки проекти. Има одржано семинари во соработка со USAID, ERI SEE (Education reform initiative of south Eastern Europe), USAID & Macedonian Civic Education Center и др. Има објавено три книги во областа на социологијата и религиските системи.

УПИСИ 2022/2023
Септември Сесија23
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________