Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

Информации

септември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Огласна табла

Библиотекарство.

БИБЛИОТЕКСРСТВО

 Втор циклус на студии

I СЕМЕСТАР 

Код на предмет Предмет Наставни активности Кредити Вкупен ангажман
ЗПБ601  Библиотекарството во XXI век 60 6 180 (60+120)
ЗПБ602 Библиотеките во образовните институции 60 6 180 (60+120)
ЗПБ603 Методологија на научно истражувачка работа 60 6 180 (60+120)
  Изборен предмет од листа бр. 1 60 6 180 (60+120)
Изборен предмет од листа бр. 2 60 6 180 (60+120)
TOTAL 300 300 900 (300+600)

 

 II СЕМЕСТАР 

Код на предмет Предмет Наставни активности Кредити Вкупен ангажман
Изборен предмет од листата слободни предмети на УКИМ 60 6 180 (60+120)
МТОН Магистерски труд   24 720
TOTAL:   30 900

 Изборни предмети од  листа бр. 1 

Код на предмет Предмет Наставни активности Кредити Вкупен ангажман
ИПБ604 Библиотеките и издаваштвото 60 6 180 (60+120)
ИПБ605 Библиотеките и современите информациски текови 60 6 180 (60+120)
ИПБ606 Основи на инференцијална статистика 60 6 180 (60+120)

Изборни предмети од  листа бр. 2  

Код на предмет Предмет Наставни активности Кредити Вкупен ангажман
ИПБ607 Преглед на современата книжевност 60 6 180 (60+120)
ИПБ608 Архиви на раритетни збирки 60 6 180 (60+120)
ИПБ609 Лексикологија и лексикографија 60 6 180 (60+120)

 

 

УПИСИ 2022/2023
Септември Сесија23
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________