Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Огласна табла

Финални ранг листи ВТОР уписен рок 2018/19

Почитувани кандидати, идни студенти, во прилог се прикачени финални ранг листи ВТОР уписен рок 2018/19

19-Библиотекатство 2018 – Вонредни

19-Библиотекатство 2018 – Државна квота

19-Библиотекатство 2018 – Специјални услови

19-Одделенска а 2018 – Вонредни

19-Одделенска а 2018 – Државна квота

19-Одделенска а 2018 – Нерангирани

19-Одделенска а 2018 – Приватна квота

19-Одделенска м 2018 – Вонредни

19-Одделенска м 2018 – Државна квота

19-Одделенска м 2018 – Нерангирани

19-Одделенска м 2018 – Приватна квота

19-Одделенска м 2018 – Специјални услови

19-Одделенска т 2018 – Вонредни_1

19-Одделенска т 2018 – Државна квота_1

19-Предучилишна м 2018 – Вонредни

19-Предучилишна м 2018 – Државна квота

19-Предучилишна м 2018 – Нерангирани под минимум поени 19-Предучилишна м 2018 – Нерангирани

19-Предучилишна а 2018 – Вонредни

19-Предучилишна а 2018 – Државна квота

19-Предучилишна а 2018 – Приватна квота – Кандидат чие родителско право го врши само еден родител

19-Предучилишна а 2018 – Приватна квота

 

ПРИ ЗАПИШУВАЊЕТО, ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ ПОДНЕСУВААТ:

 1. ИНДЕКС, СТУДЕНТСКА ЛЕГИТИМАЦИЈА, ОБРАЗЕЦ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СЕМЕСТАР, СТАТИСТИЧКИ ЛИСТ ШВ 20;
 2. ТРИ ФОТОГРАФИИ (ДВЕ ФОТОГРАФИИ СО ДИМЕНЗИИ 3,5 x 4,5 И ЕДНА СО ДИМЕНЗИИ 2 x3);
 3. УПЛАТА ОД 50 ДЕНАРИ – АДМИНИСТРАТИВНА ТАКСЕНА МАРКА;
 4. ПОТВРДА ЗА УПЛАТЕНИ 750 ДЕНАРИ ЗА ИНФОРМАТИВНИ, ИНФОРМАТИЧКИ, КУЛТУРНИ И СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ НА СТУДЕНТИТЕ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ, СО НАЗНАКА ИКСА НА УКИМ, ОД ПЕДАГОШКИОТ ФАКУЛТЕТ„СВ.КЛИМЕНТ ОХРИСКИ“-СКОПЈЕ, НА СЛЕДНАВА ЖИРО СМЕТКА:
 • НА ЖИРО СМЕТКА 100000000063095
 • ДЕПОНЕНТ: НБРМ,
 • СО СМЕТКА НА БУЏЕТСКИ КОРИСНИК 160010368978818,
 • ПРИХОДНА ШИФРА 723012, ПРОГРАМА 41.
 1. УПЛАТНИЦА ЗА УПЛАТЕНА ПРВА РАТА (100 ОДНОСНО 200 ЕВРА ВО ДЕНАРСКА ПРОТИВВРЕДНОСТ ПО КУРСОТ НА НАРОДНА БАНКА НА ДЕНОТ НА УПЛАТАТА НА СЛЕДНАВА ЖИРО СМЕТКА:
 • ЖИРО СМЕТКА 100000000063095,
 • НАЗИВ И СЕДИШТЕ НА ПРИМАЧ: БУЏЕТ НА Р.МАКЕДОНИЈА, ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ-СКОПЈЕ,
 • БАНКА НА ПРИМАЧ: НБРМ,
 • СО СМЕТКА НА БУЏЕТСКИ КОРИСНИК 160010367078815,
 • ПРИХОДНА ШИФРА 723012, ПРОГРАМА 41.

НАПОМЕНА: СО ПОДНЕСУВАЊЕТО НА ГОРЕНАВЕДЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ, КАНДИДАТИТЕ ТРЕБА ДА ПОПОЛНАТ ИЗЈАВА И ДОГОВОР КОИ ЌЕ ГИ ПОДИГНАТ ОД СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА 

СИТЕ ДОКУМЕНТИ ТРЕБА ДА СЕ ПОПОЛНАТ НА КИРИЛИЧНО ПИСМО-МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК.

  

СООПШТЕНИЕ 

ЗАПИШУВАЊЕТО НА ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИТЕ ОД ВТОРИОТ УПИСЕН РОК ЌЕ СЕ ИЗВРШИ НА 21.9.2018 ГОДИНА, ОД 9.00 ДО 14.00 ЧАСОТ. 

ПРИМЕНИТЕ  КАНДИДАТИ КОИ НЕМА ДА СЕ ЗАПИШАТ ВО ПРЕДВИДЕНИОТ РОК НА 21.9.2018 ГОДИНАГО ГУБАТ ПРАВОТО НА УПИС.

 

ПРОДЕКАН ЗА НАСТАВА

ПРОФ. Д-Р ВЕСНА МАКАШЕВСКА

УПИСИ 2020/2021
Септември сесија19
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________