Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Огласна табла

КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР ЕСЕЈ

КОНКУРС 

          Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје повеќе години наназад презема активности со кои го чествува свечениот ден на светителот Климент Охридски како наш Патронен празник. Во рамките на овие активности се објавува и Конкурс за најдобар есеј.

Темата на Конкурсот за 2016 година гласи:

* Јас како човек и јас како учител – мојот предизвик во 21 век

* Unë si njeri dhe unë si mësues – synimi im për shekullin XXI

* Ben Bir Öğretmen ve Ben Bir Insan Olarak – 21. yy’a Meydan Okuyorum

Право на учество на Конкурсот имаат сите студенти од сите четири години, на трите наставни јазици на кои се студира на нашиот Факултет (македонски, албански и турски јазик).

Компјутерски напишаните есеи, во плик и под шифра, треба да се достават до техничкиот секретар Роза Толовска. Докажувањето на авторството се врши со доставување втор примерок од есејот кој, освен шифрата, треба да ги содржи и податоците за авторот: име, презиме, број на индекс и студиска група. Вториот примерок од есејот, исто така, се доставува до техничкиот секретар Роза Толовска.

Конкурсот трае од 9.11. – 30.11. 2016 година.

Скопје

8.11.2016 г.

                                                                    Комисија за одбележување на

                                                                        Патрониот празник – 8 Декември

УПИСИ 2020/2021
Септември сесија19
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________