Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

јули 2019
П В С T П С С
« Јун    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Огласна табла

УПИСИ 2018/19

ПОЧИТУВАНИ МАТУРАНТИ, ИДНИ СТУДЕНТИ

СООПШТЕНИЕ ЗА УПИС НА СТУДЕНТИ НА ПЕДАГОШКИОТ ФАКУЛТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО УЧЕБНАТА 2018/2019

 

СЕ ИЗВЕСТУВААТ ИДНИТЕ СТУДЕНТИ ДЕКА ФАКУЛТЕТОТ ЌЕ ВРШИ УПИСИ НА ТРИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ:

  • ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА (за настава на македонски, албански и турски јазик);
  • ПРЕДУЧИЛИШНО ВОСПИТАНИЕ(за настава на македонски, албански и турски јазик);
  • БИБЛИОТЕКАРСТВО(за настава на македонски јазик).
  • Претседател на Комисијата за упис на нови студенти

Проф. д-р Весна Макашевска

СООПШТЕНИЕ

ЗА СЛОБОДНИ МЕСТА ВО ТРЕТИОТ УПИСЕН РОК
2018/2019 ГОДИНА НА
ПЕДАГОШКИОТ ФАКУЛТЕТ
 „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – СКОПЈЕ

НА ПЕДАГОШКИОТ ФАКУЛТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – СКОПЈЕ, ВО ТРЕТИОТ УПИСЕН РОК 2018/2019 ГОДИНА ИМА  СЛОБОДНИ МЕСТА ЗА СЛЕДНИВЕ СТУДИСКИТЕ ПРОГРАМИ И НАСТАВНИ ЈАЗИЦИ:

 

ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА

 

Редовни во државна квота Редовни со кофинансирање  

Вонредни

За наставници во паралелки на македонски јазик

 

/ 19 1
За наставници во паралелки на албански јазик

 

2 1 /
За наставници во паралелки на турски јазик

 

21 10 4
 

ПРЕДУЧИЛИШНО ВОСПИТАНИЕ

Редовни во државна квота Редовни со кофинансирање  

Вонредни

За воспитувачи во групи на македонски јазик

 

4 20 /
За воспитувачи во групи на албански јазик

 

3 18 7
За воспитувачи во групи на турски јазик

 

20 10 5
 

БИБЛИОТЕКАРСТВО

Редовни во државна квота Редовни со кофинансирање Вонредни
Библиотекарство

 

27 20 8

 

 

Од Конкурсната комисија за упис на нови студенти во учебната 2018/2019 година

КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2018/2019 година

 

УПИСИ 2019/20
Септември сесија19
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________