Студ. парламент
Докторски студии
Доквалификација

_________________________

јануари 2019
П В С T П С С
« Дек    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Огласна табла

ИНФОРМАЦИЈАТА ЗА НАЈДОБАР ЕСЕЈ И НАЈДОБАР СТУДЕНТ

Педагошки факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје распишува 

КОНКУРС
ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР СТУДЕНТ

Услови за конкурирање:

  1. Првпат запишан како редовен студент во IV година на студии.
  2. Потребни документи за конкурирање:
  • пријава (која може да се подигне кај техничкиот секретар Роза Толовска);
  • уверение со оценки заклучно со III година или копија од индекс.

Рок на пријавување од 15.11.2017 година (среда) – до 4.12.2017 година (понеделник), до 11.00 часот.

 

Од Комисијата зa одбележување на празникот

 

 

КОНКУРС 

          Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје по повод 70 години од своето постоење презема активности со кои го одбележува овој голем јубилеј и го поврзува со чествувањето на свечениот ден на светителот Климент Охридски како наш Патронен празник. Во рамките на овие активности се објавува и Конкурс за најдобар есеј.

Темата на Конкурсот за оваа јубилејна 2017 година гласи:

* Учител – светлина која трае
* Mësuesi – drita që shëmbëllen
* Öğretmen – Daima Süren bir Işık

 

Право на учество на Конкурсот имаат сите студенти од сите четири години, на трите наставни јазици на кои се студира на нашиот Факултет (македонски, албански и турски јазик).

Компјутерски напишаните есеи, во плик и под шифра, треба да се достават до техничкиот секретар Роза Толовска. Докажувањето на авторството се врши со доставување втор примерок од есејот кој, освен шифрата, треба да ги содржи и податоците за авторот: име, презиме, број на индекс и студиска група. Вториот примерок од есејот, исто така, се доставува до техничкиот секретар Роза Толовска.

Конкурсот трае од 15.11. – 4.12. 2017 година.

Комисија за одбележување на Патрониот празник – 8 Декември

 

 

Скопје,

15.11.2017 г.

Испитна сесија 2019
______________________

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________