Информатори


————————————————-


————————————————–


Настани
  • No Events
Категории
  • Без категории
јуни 2018
П В С T П С С
« Мај    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Огласна табла

ФИНАЛНИ РАНГ ЛИСТИ ЗА ПРИЕМ НА КАНДИДАТИ ПРВ УПИСЕН РОК 2017/18

ПОЧИТУВАНИ!!!
ВО ПРИЛОГ, ОФИЦИЈАНИ РАНГ ЛИСТИ ЗА ПРИЕМ НА КАНДИДАТИ, ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ 2017/18

18- Библиотекарство – Вонредни

18- Библиотекарство – Државна квота

18- Библиотекарство – Специјални услови

18-Одделенска настава – албански – Вонредни

18-Одделенска настава – албански – Државна квота – Кандидат чие родителско право го врши само еден родител

18-Одделенска настава – албански – Државна квота

18-Одделенска настава – албански – Нерангирани

18-Одделенска настава – албански – Приватна квота – Кандидат чие родителско право го врши само еден родител

18-Одделенска настава – албански – Приватна квота

18-Одделенска настава – македонски – Вонредни

18-Одделенска настава – македонски – Државна квота

18-Одделенска настава – македонски – Специјални услови

18-Одделенска настава – турски – Државна квота

18-Предучилишно воспитание – албански – Вонредни

18-Предучилишно воспитание – албански – Државна квота – Кандидат чие родителско право го врши само еден родител

18-Предучилишно воспитание – албански – Државна квота

18-Предучилишно воспитание – албански – Специјални услови

18-Предучилишно воспитание – македонски – Вонредни

18-Предучилишно воспитание – македонски – Државна квота – Кандидат чие родителско право го врши само еден родител

18-Предучилишно воспитание – македонски – Државна квота

18-Предучилишно воспитание – македонски – Специјални услови

18-Предучилишно воспитание – турски – Државна квота – Кандидат чие родителско право го врши само еден родител

 

 

ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ
ПРИ ЗАПИШУВАЊЕТО НЕ ТРЕБА ДА КУПУВААТ ИНДЕКСИ И СТУДЕНТСКИ ЛЕГИТИМАЦИИ.

ПРИ ЗАПИШУВАЊЕТО, ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ ПОДНЕСУВААТ:

ИНДЕКС, СТУДЕНТСКА ЛЕГИТИМАЦИЈА, ОБРАЗЕЦ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СЕМЕСТАР, СТАТИСТИЧКИ ЛИСТ ШВ 20.

  1. ТРИ ФОТОГРАФИИ (ДВЕ ФОТОГРАФИИ СО ДИМЕНЗИИ 3,5 x 4,5 И ЕДНА СО ДИМЕНЗИИ 2 x3)
  2. УПЛАТА ОД 50 ДЕНАРИ – ТАКСЕНА МАРКА
  3. ПОТВРДА ЗА УПЛАТЕНИ 750 ДЕНАРИ ЗА ИНФОРМАТИВНИ, ИНФОРМАТИЧКИ, КУЛТУРНИ И СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ НА СТУДЕНТИТЕ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ, СО НАЗНАКА ИКСА НА УКИМ, ОД ПЕДАГОШКИОТ ФАКУЛТЕТ„СВ.КЛИМЕНТ ОХРИСКИ“-СКОПЈЕ, НА ЖИРО СМЕТКА 100000000063095 ДЕПОНЕНТ: НБРМ, СО СМЕТКА НА БУЏЕТСКИ КОРИСНИК 160010368978818, ПРИХОДНА ШИФРА 723012, ПРОГРАМА 41.
  4. УПЛАТНИЦА ЗА УПЛАТЕНА ПРВА РАТА (100 ОДНОСНО 200 ЕВРА ВО ДЕНАРСКА ПРОТИВВРЕДНОСТ ПО КУРСОТ НА НАРОДНА БАНКА НА ДЕНОТ НА УПЛАТАТА НА СЛЕДНАВА ЖИРО СМЕТКА 100000000063095, НАЗИВ И СЕДИШТЕ НА ПРИМАЧ: БУЏЕТ НА Р.МАКЕДОНИЈА, ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ-СКОПЈЕ, БАНКА НА ПРИМАЧ: НБРМ, СО СМЕТКА НА БУЏЕТСКИ КОРИСНИК 160010367078815, ПРИХОДНА ШИФРА 723012, ПРОГРАМА 41.

НАПОМЕНА: ПРЕД ПОДНЕСУВАЊЕТО НА ГОРЕНАВЕДЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ, КАНДИДАТИТЕ ТРЕБА ОД СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА ДА ПОДИГНАТ ИНДЕКС,СТУДЕНТСКА ЛЕГИТИМАЦИЈА, ИЗЈАВА И ДОГОВОР КОИ ИСТИТЕ ТРЕБА ДА ГИ ПОПОЛНАТ НА КИРИЛИЧНО ПИСМО-МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК. 

 

ПРИМЕНИТЕ  КАНДИДАТИ КОИ НЕМА ДА СЕ ЗАПИШАТ ВО ПРЕДВИДЕНИОТ РОК НА 29 И 30.08.2017 ГОДИНА ГО ГУБАТ ПРАВОТО НА УПИС.

 

ОДБИЕНИТЕ КАНДИДАТИ ДОКУМЕНТИТЕ ЌЕ МОЖАТ ДА ГИ ПОДИГНАТ НА 29,30 И 31.08.2017 ГОДИНА, ОД 10.00 ДО 15.00 ЧАСОТ, ВО КАБИНЕТ БР.119

 

Продекан за настава

                                                     проф. д-р Весна Макашевска

Корисни линкови

_______________________

_______________________ _______________________

________________________

________________________

________________________

________________________

________________________